Leif Eriksrød stadig bull på Aker BP og Statoil

Solgte seg videre ned i tungvekter.

Leif Eriksrød fikk se Alfred Berg Gambak legge på seg 7,6 prosent i april.Dette toppet referanseindeksen, ettersom fondsindeksen på Oslo Børs steg 7,2 prosent.Foran børsen i årSå langt i 2018 er fondet opp 5,9 prosent, mot 4,7 prosent for referansen.Utviklingen skjer etter et skuffende 2017, der avkastningen på 11,3 prosent var et godt stykke bak referansens 17,1 prosent.De siste tre årene har dog Eriksrød slått børsen med god margin, det vil si med 16,2 vs. 10,2 prosent årlig snittavkastning.Over fem år er fondet enda lenger foran: 22,8 vs. 15,6 prosent i snitt per år.I april trekker forvalteren frem Aker BP (steg 24,5 prosent), Lerøy Seafood og Aker Solutions som de største vinnerne, mens Tomra, Protector Forsikring og Nel trakk mest ned.Videre ned i DNBI løpet av måneden solgte Eriksrød seg ut av Wallenius Wilhelmsen Logistics, mens postene i Bakkafrost, Data Respons og DNB ble redusert.Nedsalget i DNB fortsetter dermed fra måneden. Eriksrød viste i mars-rapporten til den kraftige oppgangen for Nibor (pengemarkedsrenten). - Denne renten er viktig for kostnadssiden til bankene. Oppgangen kom så raskt at bankene ikke vil klare å øke utlånsrentene like raskt. Vi vil derfor se press på rentemarginen i det korte bildet, resonnerte forvalteren den gang.På den andre siden økte fondet i Statoil og Fjordkraft, mens en ny posisjon ble tatt opp i Nordic Semiconductor.De tre største investeringene i Alfred Berg Gambak er (per 30/4) Aker BP (6,7 prosent), Statoil (5,6 prosent) og Lerøy Seafood (4,5 prosent).