Nordnet-kundene kjøper igjen

- Børskrise avlyst.

April-statistikk fra Nordnet viser at privatkunder nettokjøpte aksjefond for 160 millioner kroner i april. Rentefond ble nettokjøpt for 66 millioner kroner, mens kombinasjonsfond ble nettosolgt for 11 millioner kroner.Altså ble fond nettokjøpt for 215 millioner kroner. Dette skjer etter to måneder med nettosalg av fond.- Den høye nettotegningen av aksjefond viser at optimismen er tilbake blant fondskundene. Bekymringene i forrige måned om handelskrig, Facebook-skandalen og høyere renter i USA, er redusert. Gode kvartalstall fra de store selskapene i Norge og globalt har gjort investorene mer positive til sinns, spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet i en kommentar.- Viktig å diversifisereOslo Børs nådde ny «all time high», og var blant verdens beste børser med sin oppgang på syv prosent i april, godt hjulpet av stigende oljepris. Til sammenligning steg verdensindeksen rundt to prosent.Moskva-børsen var månedens svakeste, og falt rundt syv prosent etter nyheter om amerikanske sanksjoner mot Russland.- Dette viser viktigheten av diversifisering. De ulike lands aksjeindekser svinger mye fra måned til måned. Men har du et bredt globalt aksjefond, så har du «litt av alt» - og da svinger verdiene mindre, fortsetter Sættem.- Det mangler ikke på ting som kan gjøre deg nervøs. De fleste analytikere forventer derfor større svingninger fremover enn vi har sett de siste årene. Men det bør ikke bekymre langsiktige fondssparere - det er jo slike svingninger som gjør at du kan regne med å få en høyere avkastning enn i banken på lang sikt, avslutter spareøkonomen.Mest kjøpte fond1) Nordnet Superfondet Norge2) Forte Trønder3) Alfred Berg Gambak4) KLP AksjeGlobal Indeks V5) Tundra Vietnam A SEK6) KLP AksjeNorge Indeks II7) Storebrand Global Multifactor8) Forte Norge9) Landkreditt Utbytte10) Forte KredittMest solgte fond1) Nordea Norge Verdi2) Holberg Rurik A3) DNB Aktiv Rente4) Holberg Likviditet5) Skagen Kon-Tiki A6) Skagen Vekst A7) Skagen Global A8) UBS (Lux) EF China Oppo (USD) 9) Fidelity Nordic A10) KLP Pengemarked


Les også