<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varmen gir tidlige sommergrønnsaker

Sommervarmen i Sør-Norge har begynt å resultere i ferske lokale grønnsaker som er spiseklare langt tidligere enn ellers.

    Publisert 25. mai 2018 kl. 11.14
    Oppdatert 25. mai 2018 klokken 11.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord

    Ferske reddiker, sommerkål og brokkoli er i ferd med å komme fra norske jorder og ut til dem skal kjøpe og spise dem, melder Landbruksdirektoratet i sin siste produksjonsrapport.– Nye grønnsaker kommer på markedet raskere enn først anslått. Sommertemperaturer bidrar til at mengdene øker dag for dag, og at salget er veldig bra, innledes rapporten med.Foreløpig er det ikke de helt store volumene som er spisemodne, men tilførselen vil øke de nærmeste dagene, meldes det. I Vestfold og Rogaland er for eksempel ny norsk kål allerede høstet og med fin kvalitet. Den kraftige varmen utløser imidlertid behov for vanning og kan påvirke kvaliteten. Flere typer salat høstes i flere distrikter, men langt fra så mye som etterspørselen.– Den heldige forbruker vil finne ferske reddiker i butikken, men mengdene er foreløpig begrensede, går det fram av rapporten.(©NTB)