Varmeste mai registrert på Østlandet noensinne

Mai har hittil vært den varmeste måneden registrert på Østlandet noensinne.

Personlig økonomi

Ifølge Meteorologisk institutt, som startet med målinger i 1937, har gjennomsnittstemperaturen gjennom døgnet vært på 14,5 grader.– Sist vi hadde en så varm mai måned på Østlandet var i 1947, da gjennomsnittstemperaturen ble målt til 14,4 grader på Blindern. Nå er rekorden slått: gjennomsnittstemperaturen gjennom døgnet er 14,5 grader, sier meteorolog Bente Marie Wahl til NRK .Den forrige mai-varmerekorden ble etterfulgt av en varm sommer. Om dette vil gjenta seg i år, er høyst uvisst, ifølge Meteorologisk institutt.30 grader passertTorsdag passerte temperaturen 30 grader på Lillehammer. «Varmt og fint de fleste steder i #SørNorge i dag! Aller varmest ble det på Østlandet, hvor Lillehammer-Bjørnerud målte hele 30,1 grader!", tvitret Meteorologene torsdag kveld.På helgevarselet fra Meteorologisk institutt er området fra Hardanger til Oslofjorden dekket av en enorm sol. Et kraftig og stabilt høytrykk gir knallvær sør for Trondheim, og det gode været vil vare hele helgen, men med fare for morgentåke langs kysten.– Akkurat nå ligger fredag an til å få de høyeste temperaturene, men varmen vil holde seg fram til tirsdag. Bli ikke overrasket om temperaturen bikker 30, sier meteorolog Magni Svanevik.Samtidig advarer Yr mot sterk UV-stråling, og skogbrannfaren er ekstrem i det tørre, varme været.(©NTB)

varmerekord
meteorologisk institutt
Nyheter
Personlig økonomi