Aksjefond: Fem vinnere - og fem tapere

Lars Erik Moen - Foto: Ivan Kverme, Finansavisen

Analytikerne i Morningstar drar frem fem vinnere og fem tapere blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar er ute med sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av mai.Den siste måneden har fem fond blitt oppgradert, og fem nedgradert.OppgradertDanske Invest Norge Vekst (fra 4-er til 5-er) (forvalter: Lars Erik Moen)Pluss Aksje (fra 3-er til 4-er) (forvalter: ikke oppgitt)Nordea 1 - Norwegian Equity BP NOK (fra 2-er til 3-er) (forvalter: Robert Næss)Odin Norge B (fra 2-er til 3-er) (forvalter: Vigdis Almestad)Odin Norge D (fra 2-er til 3-er) (forvalter: Vigdis Almestad)Danske Invest sprekestDanske Invest-fondet gjorde det skarpest i mai, med en avkastning på 7,5 prosent.Nordea-fondet kom nærmest på pluss 4,9 prosent.Danske Invest er sprekest også hittil i år, etter å ha steget 16,4 prosent.Pluss Aksje er opp 9,3 prosent så langt i 2018.Nordea-fondet henger lengst etter med sine 4,5 prosent avkastning hittil i år.NedgradertPluss Indeks (fra 2-er til 1-er) (forvalter: ikke oppgitt)Pareto Aksje Norge I (fra 2-er til 1-er) (forvaltere : Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri)Storebrand Norge (fra 3-er til 2-er) (forvalter: Alf Inge Gjerde)Handelsbanken Norge (A1 NOK) (fra 4-er til 3-er) (forvalter: Knut Johan Arnholt)Handelsbanken Norge (A1 SEK) (fra 4-er til 3-er) (forvalter: Knut Johan Arnholt)Fondene leverte en avkastning på 1-2 prosent i mai, med Pluss Indeks som det svakeste på så vidt over prosenten.Hittil i år skiller Pareto-fondet seg positivt ut med 8,2 prosent avkastning.Handelsbanken-fondene ligger i overkant av 5,7 prosent så langt i 2018.


Les også