Ekspert: Tyder på ekstra mye flommygg i sommer

Myggekspert mener det ser ut som det blir en meget god sesong for de små, stikkende insektene.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

– Det kan bli veldig mye flommygg enkelte steder i sommer. Det ligger an til å bli store menger mygg, sier ekspert Reidar Mehl til Dagbladet.Flommyggen oppvekstvilkår er klimaavhengig. Den klekker når flomvannet trekker seg tilbake og sola får varmet den. Ifølge Mehl er det det som er i ferd med å skje nå.Mehl, som nå er pensjonert, sier flommyggen er vanligst ved Glomma, Lågen, Tyrifjorden, Hurdalssjøen og nordre Øyern, og at den oppleves mer aggressiv enn andre mygg.Myggen kan også få flere generasjoner i løpet av én sesong.Det er registrert 38 forskjellige myggarter i Norge.(©NTB)

mygg
flom
glomma
sommer
Nyheter
Personlig økonomi