En av fire bare låser døren i ferien

Halvparten av de spurte i en undersøkelse oppgir at de ber naboen se litt ekstra til huset og ta inn posten når de selv reiser på ferie.

Personlig økonomi

Den ferske undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse for SpareBank 1 Forsikring.Én av fire opplyser at de bare låser døra som vanlig når de drar på ferie om sommeren.– Klassikeren blant tiltak for å holde innbruddstyvene unna er å få hjelp av naboen. Halvparten oppgir at de får naboen til å se litt ekstra til huset og ta inn posten når de er bortreist, sier skadeforebygger Therese Nielsen i SpareBank 1 Forsikring.– Det blir mindre brevpost, og tomme postkasser er for mange blitt normalen, så vi anbefaler vel så mye at naboen kaster søppel i din søppelkasse som å ta inn posten. Det er nemlig smart å få huset til å virke bebodd, råder hun.Forsikringsselskapets statistikk viser at antall sommerinnbrudd går jevnt ned i de aller fleste fylker. Unntakene er Sør-Trøndelag, Vest-Agder, Troms og Hordaland, der tallene går noe opp.(©NTB)

sparebank 1 forsikring
sommerferie
forsikring
Nyheter
Personlig økonomi