Fem stjernefond - og fire som går på en stjernesmell

Fondsanalytikerne i Morningstar avslører sine fem favoritter blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar har sluppet sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av mai.Fem fond har fått toppkarakter (fem stjerner av fem mulige)Alfred Berg Gambak (forvalter: Leif Eriksrød)Danske Invest Norge Vekst (forvalter: Lars Erik Moen)Forte Trønder (forvalter: Morten Schwarz)Pareto Investment Fund B (forvalter: Tore Været)Pareto Investment Fund C (forvalter: Tore Været)Siden forrige måned har Danske Invest Norge Vekst blitt oppgradert fra en 4-er.Danske Invest sprekestDanske Invest-fondet gjorde det klart skarpest i mai, med en avkastning på 7,5 prosent.Nærmest kom Pareto-fondet på rundt 3,1 prosent.Forte Trønder hang litt etter i mai, med mer beskjedne 1,3 prosent avkastning.Danske Invest er sprekest også hittil i år, etter å ha steget 16,4 prosent.Alfred Berg Gambak er svakest så langt i 2018, med en oppgang på 9,1 prosent.Fire fond har fått bunnkarakter (én stjerne)First Norge Verdi (forvalter: Tor Vinje)Pareto Aksje Norge A (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)Pareto Aksje Norge B (forvaltere: Einar Løvoll, Torbjørn Frønningen, Besim Zekiri, Emil Bull)Pluss Indeks (forvalter: ikke oppgitt)Pluss Indeks kommer svakest ut i mai, med en avkastning på drøye prosenten.First-fondet utmerket seg med 6,2 prosent oppgang i mai, men er hittil i år svakest av disse fire med 2,2 prosent avkastning.Pluss Indeks er sprekest så langt i 2018, og står i pluss 7,8 prosent.