Fikk skattesmell på 49 millioner

Personlig økonomi

Gründer Øyvind Dahl (61) fikk en gevinst på 138 millioner kroner da han solgte betalingsautomatselskapet Point International i 2004. I fredagens utgave av DN kan vi lese at han mange år senere mottok et skattekrav på nær 49 millioner kroner.Ifølge DN tok kemneren for to år siden pant for 48,4 millioner kroner i Dahls millionleilighet på Frogner i Oslo.Dahl har svart med å saksøke norske skattemyndigheter. Ifølge Dahls advokat Bettina Banoun flyttet han fra Norge til Sveits 31. desember 2000 og opplyste i den forbindelse om alt han hadde av norske eierandeler både i aksjer og eiendom.- På dette tidspunkt kunne man skattemessig emigrere umiddelbart. Spørsmålet i saken er om skatteetaten nå kan beskatte ham for et aksjesalg som fant sted i 2004, eller om adgangen til å beskatte er bortfalt etter de tidligere fristreglene i ligningsloven eller etter de ulovfestede reglene om passivitet, skriver Banoun i en epost til DN.

skatt
Nyheter
Personlig økonomi