Jo Lunder krever 400 mill. av Økokrim

Den tidligere sjefen i Vimpelcom, Jo Lunder, krever over 400 millioner kroner i erstatning etter at Økokrim henla korrupsjonssaken mot ham.

Personlig økonomi

Jo Lunder krever dermed mye mer enn man noen gang tidligere har utbetalt i erstatning for uberettiget straffeforfølgelse. Beløpet er sammensatt av Lunders økonomiske tap mens han var siktet og under etterforskning for grov korrupsjon i 2016 og 2017, samt en sakkyndig beregning av framtidige tap som følge av den skade etterforskningen har påført ham, opplyser advokat Cato Schiøtz.Det beløpet som nå holder rekorden for å være det største erstatningsbeløpet er 29 millioner kroner.Lunder ble pågrepet og siktet av Økokrim i november 2015. Bakgrunnen var en betaling på 30 millioner dollar fra Vimpelcom til Takilant i Usbekistan høsten 2011, like etter at Lunder hadde tiltrådt som konsernsjef.Økokrim har etterforsket hvilken kunnskap den tidligere Vimpelcom-sjefen hadde da han godkjente en transaksjonen hvor 30 millioner dollar ble overført til et selskap kontrollert av datteren til den tidligere presidenten i Usbekistan.Jo Lunder var konsernsjef i Fredriksen-gruppen da han ble pågrepet og siktet av Økokrim. Han ble kort tid etter siktelsen permittert fra jobben.

vimpelcom
økokrim
jo lunder
Nyheter
Samfunn
Personlig økonomi