Lar seg ikke uroe over Skagen-avganger

Knut Harald Nilsson og Filip Weintraub er ikke de første som slutter i år.

Tidligere i dag ble det kjent at Knut Harald Nilsson og Filip Weintraub slutter i Skagen .Nilsson slutter for å forvalte egne midler, mens Weintraub slutter av personlige årsaker. Weintraub har dermed avsluttet sin andre periode i Skagen etter tre og et halvt år.Den første perioden varte i nesten ni år, fra 2001 til 2010, hovedsaklig som forvalter av Skagen Global.Nilssons og Weintraubs avganger kommer i kjølvannet av at Øyvind Fjell tidligere i år valgte å slutte til fordel for en forvalterjobb i DNB.Er det ikke urovekkende å miste så mye god forvalterkompetanse på en gang?- Vi er så heldige at vi har meget kompetente porteføljeforvaltere på alle fondene våre. På Skagen Kon-Tiki har vi Cathrine Gether og Fredrik Bjelland. Cathrine har 18 års erfaring fra aksjeforvaltning, hvorav de siste ni årene på Skagen Kon-Tiki, sier investeringsdirektør i Skagen, Alexandra Morris, i en kommentar til Hegnar.no.- Fredrik kom fra NBIM (Norges Bank Investment Management, red. anm.) for et knapt år siden, med solid erfaring og resultater fra aksjeforvaltning globalt og den siste tiden fra en lengre periode boende i Kina med ansvar for Kina-mandater for oljefondet. Jonas Edholm og David Harris har jobbet sammen med Filip i 10 år, og her beholder vi kontinuitet så det holder, fortsetter hun.Henger alle endringene på noen måte sammen med integrasjonen med Storebrand?- Nei, det gjør de ikke, svarer Morris.