Økning i alkoholomsetningen hittil i 2018

I første kvartal 2018 ble det omsatt 4,1 prosent mer alkohol enn i samme kvartal i fjor. Det tilsvarer en økning på 222 liter ren alkohol.

Personlig økonomi

Hittil i år har det blitt solgt over 76.000 liter øl, rusbrus, vin og brennevin, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Tallene inkluderer ikke grensehandel eller taxfreesalg.I første kvartal i år er det omsatt 2.875 flere vareliter enn i tilsvarende kvartal i fjor. Alkoholliter tilsvarer antall liter ren alkohol, mens vareliter dekker enhver drikk med alkoholstyrke over 0,7 prosent.Vin, øl og rusbrus har alle hatt en økning i omsatte alkoholliter på henholdsvis 8,2, 2,4 og 10,3 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Omsetningen av brennevin har på sin side gått ned med 1,1 prosent.Regner vi all solgt alkohol til øl, har hver innbygger over 15 år kjøpt i underkant av 1 liter øl hver uke i årets første kvartal.(©NTB)

alkohol
vinmonopolet
taxfree
grensehandel
Nyheter
Personlig økonomi