Rekordsalg av vifter i sommervarmen

Uvant varme dager gjør at nordmenn vil kjøle seg ned. Elkjøp melder om en salgsvekst på over 400 prosent på vifter i mai måned.

Personlig økonomi

Elkjøps samlede salgstall i Norge for såkalte klimaprodukter viser en vekst på 255 prosent i mai i år, per 30. mai, sammenlignet med samme måned i fjor. Det skriver Finansavisen.– Aircondition viser en vekst på 274 prosent i mai. Rosinen i pølsa er likevel viftesalget. Her viser mai måned en vekst på hele 416 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, sier kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp Nordic.Han opplyser at viftesalget har vært enormt i hele Norden.– Vårt nordiske salg av vifter har økt med 444 prosent, mens salget av airconditionprodukter har økt med 202 prosent i mai i år, sier Schmidt.Også hos Powel er det blitt tatt vifterekord.– Vi solgte flere vifter i går enn vi gjorde i løpet av hele mai i fjor, sier Thomas Martinsen, som er salgssjef for hvitevarer, kjøkken og småelektrisk i Power.Han har jobbet i selskapet i 21 år, og sier han aldri har opplevd maken.(©NTB)

varmerekord
elkjøp
power
Nyheter
Personlig økonomi