Søndagens aksjetips

Korreksjonen ble ikke stor og nå kan det kanskje være duket for ny rekord - eller?

Personlig økonomi

Hovedindeksen steg 1,9 prosent sist uke, fra 863,98 til 880,53.I verste fall var denne oppturen bare et blaff. I beste fall var dette den lille korreksjonen som skulle til for å rede grunnen for videre oppgang mot 900.Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,4 prosent og siden nyttår er den opp 8,1 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 24 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.900 neste?Minus og minus ble pluss og korreksjonen stoppet (foreløpig) på 860-nivået. Den var nede på 857,24 tirsdag, men sluttet ikke under 860-nivået.RSI stoppet i tillegg perfekt på 50-nivået og dermed signaliseres det at også stigningstakten kan være på vei opp igjen.Den stigende sekundærtrenden i hovedchartet ble brutt, men hovedtrenden er intakt med god margin og hovedindeksen må falle helt til 820-nivået før bunnlinjen kommer i fare for å bli brutt. Det er foreløpig ikke mye som tyder på at det er nært forestående.Et annet positivt tegn gjennom den lille korreksjonen var at omsetningen falt, og at den vendte brått opp igjen da hovedindeksen snudde. Den lave omsetningen på fredagens oppgang bør ikke uroe, men fortsetter hovedindeksen opp på fallende omsetning, eller faller på stigende omsetning, kan det bety at det kommer en ny korreksjon.Positive undertonerTrendene er sterke og så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatisk, forbigående og en kjøpsmulighet. Men kommer det en ny korreksjon skal man være litt oppmerksom på 860-nivået. Brytes det kan det signalisere fall til bunnen i trenden.Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (den langsiktige er ikke markert i chartet under).Den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet ble brutt for et par uker siden, og som vi antydet før jul i fjor kan det være et signal om at Hovedindeksen, etter en korreksjon, kan stige videre til 900 i løpet av det kommende året (6 måneder er gått) og videre til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 3 årene. 

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse