To Skagen-forvaltere slutter

Knut Harald Nilsson og Filip Weintraub forlater skuta.

skagen fondene, skagen focus

Cathrine Gether og Fredrik Bjelland vil sammen ta over ledelsen av Skagen Kon-Tiki, mens Jonas Edholm vil overta styringen i Skagen Focus fra og med dags dato.

Dette skriver Skagen Fondene på sine hjemmesider mandag.

Bakgrunnen er at Knut Harald Nilsson og Filip Weintraub slutter.

Nilsson, som har vært i Skagen siden 2006 og hatt ansvaret for Skagen Kon-Tiki siden 2014 (sammen med Kristoffer Stensrud til 2016), har bestemt seg for å slutte «for å forvalte egne midler fremover».

Gether har vært med i forvaltningen av fondet i en årrekke etter at hun kom til Skagen fra Millenium Capital Partners i London i 2009. Bjelland kom til Skagen i 2017 fra Norges Bank Investment Management (NBIM).

– Kontinuitet og konsistens av fondet vil bli tatt godt hånd om av Cathrine. Fredrik har lang og bred erfaring og har allerede bidratt med nye spennende investeringer, sier investeringsdirektør Alexandra Morris i en kommentar.

Prosess i gang

I Skagen Focus slutter Filip Weintraub «av personlige årsaker», mens Jonas Edholm altså overtar ledelsen av fondet.

Edholm var en viktig brikke i oppbyggingen og lanseringen av Focus-fondet i 2015, et arbeid han gjorde sammen med Filip. Edholm vil fortsette å jobbe med forvaltningen av fondet sammen med David Harris.

De to har jobbet sammen i mer enn ti år, og ifølge Skagen blir det dermed ingen endringer i måten fondet forvaltes på.

– Skagen Focus blir overlatt til to dyktige forvaltere, som har vært med fondet siden start. De vil fortsette det gode arbeidet og forvalte fondet til beste for andelseierne, sier Morris.Skagen opplyser at en prosess er satt i gang for å rekruttere nye analytikere som skal støtte Kon-Tiki og Focus i fremtiden.

Les mer her.