Fire stjernefond - og to som går på en stjernesmell

Fondsanalytikerne i Morningstar avslører sine favoritter blant norske aksjefond (rettet).

Fondsanalytikerne i Morningstar gir ifølge sin seneste rating av norske aksjefond fire fond toppkarakter (fem stjerner av fem mulige).Danske Invest Norge Vekst (forvalter: Lars Erik Moen)Forte Trønder (forvalter: Morten Schwarz)Arctic Norwegian Equities II B (forvaltere: Ole Dahl, Sindre Sørbye, Tore Mengshoel)Arctic Norwegian Equities II C (forvaltere: Ole Dahl, Sindre Sørbye, Tore Mengshoel)Sammenlignet med mai-rangeringen er Alfred Berg Gambak , Pareto Investment Fund B og Pareto Investment Fund C nedgradert til en 4-er.Av de fire toppfondene har Danske Invest-fondet gjort det skarpest hittil i år, med en avkastning på 15,5 prosent.Forte Trønder er opp 12,5 prosent.Arctic-fondene er opp 8,2 (B) og 8,7 prosent (C).To på bunnTo fond har fått bunnkarakter (én stjerne), nærmere bestemt Pluss Indeks (forvalter: ikke oppgitt) og SEF First SMB A NOK (forvalter: Tor Vinje). De to fondene har steget hhv. 7,5 og 2,4 prosent hittil i år.Sammenlignet med mai-rangeringen er First Norge Verdi, Pareto Aksje Norge A og Pareto Aksje Norge B oppgradert til en 2-er.