Jarle Sjo er fortsatt bull på olje

Olje er stadig i skuddet.

Jarle Sjo og Odd Lillebostad melder om minus 0,01 prosent avkastning i DNB Norge i juni.Duoen endte dermed måneden like bak referanseindeksen (Oslo Børs Fondsindeks), som gikk i pluss med 0,14 prosent.Så langt i år er fondet likevel foran referansen, med 7,52 vs. 7,00 prosent avkastning.Det siste året er DNB Norge opp 22,5 prosent, mens markedet har steget 22,9 prosent.Over tre og fem år har fondet en gjennomsnittlig, årlig avkastning på hhv. 10,4 og 11,5 prosent.Referanseindeksen har steget hhv. 11,3 og 13,0 prosent i snitt per år, viser en rapport Hegnar.no har fått tilgang til.Hadde for lite DNBPå sektornivå trekker Sjo og Lillebostad frem finans, sjømat og energi på den positive siden i juni, mens industri, helse og shipping trakk ned.På selskapsnivå bidro investeringene i Subsea 7, Elkem og Northern Drilling positivt.På den andre siden bidro undervekten i DNB negativt (ettersom aksjen gjorde det godt i juni).Stadig bull på oljeI et intervju med Hegnar.no i slutten av mai gjentok Jarle Sjo fondets positive holdning til olje/oljeservice.Med både Subsea 7 og Equinor inne blant topp 5-beholdningene, samt Aker BP inne på topp 10, ser denne holdningen ut til å være intakt.- Oljeselskaper har historisk hatt en tendens til å øke investeringviljen når kontantstrømmen er stor. Vi tror Subsea 7 er godt posisjonert til å utnytte markedsoppgangen. Tidevannet vil nok løfte alle båter, så vi tror på oppgang for både subsea, rigg og seismikk, forklarte Sjo den gang.Subsea 7 er også aksjen der DNB Norge er mest overvektet i forhold til referanseindeksen.Har stor tro på YaraYara dukket opp blant de fem største investeringene i fondet i vår, og der befinner aksjen seg fortsatt.- Yara er et bra selskap i et utfordrende marked. Økt kapasitet de siste årene har gjort at marginene har svekket seg, men det kan være tegn på at markedsbalansen blir bedre de neste 3-5 årene, sa Sjo i slutten av mai.- Høye gasspriser og svake tall i 2. kvartal har nok skremt investorer vekk på kort sikt, men vi er villige til å se gjennom det. Vi tror produksjonen av gjødsel vil være lavere enn trendvekst etter 2018, og da vil marginene komme opp. Kostnadsprogrammet vil understøtte marginforbedringen, forklarte han videre.Les også: Høyderedd Jarle Sjo er stadig bull på oljeFortsatt høydereddSamtidig innrømmet Sjo en viss høydeskrekk, noe som også kommer til uttrykk i juni-rapporten.- Så lenge inntjeningsestimatene fortsetter å holde seg på dagens nivåer, synes aksjer fortsatt å være stedet å være investert, selv om prisingen av aksjer er relativt høyt i historisk sammenheng. Vi kan imidlertid ikke utelukke en viss økning i volatiliteten, gitt usikkerheten rundt en potensiell handelskrig, geopolitisk usikkerhet og stigende renter, skriver Sjo og Lillebostad.De fem største aksjene i DNB Norge-porteføljen er (per 30/6) Telenor (7,94 prosent vekt), Subsea 7 (7,65 prosent), Schibsted A (5,82 prosent), Yara (5,53 prosent) og Equinor (5,38 prosent).


Les også