Stor forskjell på helgeværet i sør og nord

Fint vær på Sør- og Østlandet, vind på Vestlandet, opphold i Midt-Norge og dårlig vær i Nord-Norge. Slik vil været bli i helgen.

– I helga vil det bli varmest på Sør- og Østlandet, hvor Kristiansand-området kan få rundt 30 grader. Kaldest vil det være på kysten av Finnmark hvor det kan bli under 10 grader i løpet av helga, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt.Selv om temperaturen vil variere i store deler av landet, vil nesten hele landet få lite regn.– Vestlandet og deler av Trøndelag kan få regn på slutten av søndagen, men resten av landet vil nok ikke få regn i helga. På Møre vil det regne mest med 5–10 millimeter på søndagskvelden, sier meteorologen.Fint i sør, dårlig i nordDet fine været på Sør- og Østlandet vil ifølge meteorologen fortsette, og gradene vil ligge rundt 25 grader hele helgen.– Varmen vil fortsette på Sør- og Østlandet, noe skyer vil komme, men det blir fortsatt mye sol, sier Ovhed.Nord-Norge er helgens værtaper. Gradestokken vil ikke vise mer enn 10–15 grader, samtidig som det vil bli mye vind.– Det blir dårlig vær i nord, solen kan kanskje gløtte litt til på lørdagen, men ikke særlig mye. Finnmark får nok det fineste i været, men her vil det også være en kald pålandsvind, sier statsmeteorologenVindfull vestkystEr du på Vestlandet kan du finne fram både solkremen og seilbåten. Vestlandet vil få fint vær med mye vind i starten av helgen, mens søndagskvelden vil by på regn.– Det kan bli en god del vind fra nordvest, men ellers pent vær. Det blir over 15 grader, og er du beskyttet fra vinden kan det være mer enn 20 grader, sier Ovhed.– Søndag vil det komme inn noen skyer fra vest, noe som vil gi regn nord på Vestlandet søndag kveld, opplyser Ovhed videre.Midt på treet i Midt-NorgeMidt-Norge vil ha oppholdsvær, men gradestokken vil ikke vise mer enn rundt 12–15 grader.– Det vil bli en god del pålandsvind og lite sol i Midt-Norge. Er de heldige kan det bli litt sol på lørdagen. På søndag vil det kanskje komme noen smådrypp på slutten av dagen også, sier Ovhed.(©NTB)