To pensjonstabber du må unngå

Vil du ha sommerferie hele året som pensjonist? Da må du huske på disse tingene.

Hvilket pensjonistliv ønsker du deg, og kommer du til å ha råd til det? Det er et spørsmål du bør ta stilling til, uansett om du er nyutdannet eller en gammel ringrev. - Når man er i jobb har mange av oss forholdsvis god økonomi til å unne oss litt ekstra fra tid til annen. Men hvordan kommer det til å bli når vi er ferdig med arbeidslivet og skal leve av pensjonspengene? En sydenferie kommer mest sannsynlig til å koste litt mer enn hva de fleste kan betale med pensjonen fra folketrygden. Er du minstepensjonist, blir det ekstra vanskelig, skriver Duvi Pensjon på sin blogg . Det første du bør gjøre er å skaffe deg en oversikt over verdiene dine. Deretter bør du skaffe deg oversikt over hvilke inntekter du kan regne med å få når du blir eldre.- Det er relativt enkelt, du kan bruke skattemeldingen for å få oversikt over gjeld og verdier. Pass på at du får med markedsverdien på eiendom og sjekk verdien av pensjonene dine. Ifølge Duvi Pensjon er det spesielt to tabber som er vanlig når det kommer til pensjon:Du betaler for høye gebyrer og kostnader.Har for lav aksjeandel i pensjonssparingen din.- Et viktig steg for å unngå for mye gebyrer og kostnader er å samle dine pensjonskontoer hos én leverandør. Sørger du i tillegg for å ha en høy nok aksjeandel i pensjonssparingen, er du godt på vei til å ha mer å rutte med den dagen du går av med pensjon, går det frem av bloggen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker