Derfor bør du binde renten nå

Norges Bank har varslet at tiden med rekordlav styringsrente snart er forbi. Tiden kan dermed være inne for å binde renten på studielånet.

- Hvis jeg var ferdig med studiet nå ville jeg bundet Lånekasse-lånet i tre eller fem år, sier Sondre Engebrethsen, som holder på med bachelor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, til DN.- Ut fra rentebanen til Norges Bank virker det som om styringsrenten gradvis skal opp rundt 1,5 prosentpoeng. For meg er det logisk at dersom man tror styringsrenten skal opp de neste årene, så bør man binde renten, forklarer han videre til avisen.Professor Gernot Doppelhofer ved Norges Handelshøyskole mener det er tre faktorer som bør vurderes før avgjørelsen om fast eller flytende rente. Det er tidshorisont, likviditet og risikovilje.- Samtidig kan det være smart å vurdere fremtidsutsiktene til styringsrenten, sier han til avisen.- Historisk sett er styringsrenten nå rekordlav. Siden vi har et rentenivå som er relativt lavt nå, men som vi forventer vil gradvis øke de neste årene, anbefaler jeg at man begrenser risiko for fremtidig høyere rente ved å gå for fast rente, sier professoren til avisen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker