Kastet Protector på dør

- Sentimentet sviktet.

Leif Eriksrød klarte 1,83 prosent avkastning for Alfred Berg Gambak i juli.Dette var svakere enn referanseindeksen, ettersom fondsindeksen på Oslo Børs steg 2,2 prosent.Så langt i 2018 er fondet likevel opp 10,2 prosent, mot 9,4 prosent for referansen.Utviklingen skjer etter et skuffende 2017, der avkastningen på 11,3 prosent var et godt stykke bak referansens 17,1 prosent.De siste tre årene har dog Eriksrød slått børsen med god margin, det vil si med 15,8 vs. 11,6 prosent årlig snittavkastning.Over fem år er fondet enda lenger foran: 19,2 vs. 12,1 prosent i snitt per år.Eriksrød gjester i morgen Økonominyhetene på HegnarTV. Sendingen starter klokken 13:30. Laksetrio bestI juli trekker forvalteren frem Lerøy Seafood (steg 16,9 prosent), Salmar (steg 21,8 prosent) og Bakkafrost (steg 10,9 prosent) som de største vinnerne, mens Borregaard (falt 12,1 prosent), Subsea 7 (falt 9,3 prosent) og Aker BP (falt 3,1 prosent) trakk mest ned.- Konsumsektoren var månedens største bidragsyter til børsoppgangen. Oppdrettsaksjene hadde en meget sterk måned. Sesongmessig er dette noe uvanlig, fordi vi nå går inn i perioden med de laveste prisene. Investorene ser imidlertid at mye av volumveksten i år allerede er tatt, slik at veksten i forhold til i fjor vil avta, og at prisene derfor kan sies å ha holdt seg bra, skriver Eriksrød i juli-oppsummeringen.Forvalteren peker videre på finanssektoren som månedens nest største bidragsyter.- Bankene har vist en moderat positiv utvikling. DNB-aksjen falt kraftig på tallene, men hentet seg deretter inn igjen ettersom banksektoren internasjonalt har utviklet seg bedre. Forsikringsselskapene, med Gjensidige i spissen, har levert svake tall og har hatt en negativ aksjekursutvikling. Denne aksjen falt også kraftig på resultatene. Det samme gjaldt Protector, fortsetter Eriksrød.Skrekkaksje utProtector Forsikring krakket etter at selskapet la frem elendige kvartalstall fredag 13. juli. Disse viste et teknisk resultat på nærmere null.Eriksrød reagerte med å selge seg helt ut av aksjen.- Sentimentet i aksjen sviktet etter skuffende 1. kvartalstall, og vi reduserte beholdningen delvis i mai og juni. Det samme skjedde etter 2. kvartalstallene, så da benyttet vi tilbakekjøpstilbudet til å selge resten av beholdningen fra Gambak. Vi har imidlertid beholdt noen aksjer i andre porteføljestrategier, sier forvalteren i en kommentar til Hegnar.no.Etter å ha vært nede i 47,60 kroner fredag 13. juli, har Protector hentet seg godt inn den siste måneden. Torsdag steg aksjen 0,7 prosent til 59 kroner.DNB seiler oppI løpet av måneden solgte Gambak seg også ut av Yara, mens postene ble økt i DNB, Schibsted, Equinor og NEL.De ti største investeringene i Alfred Berg Gambak er (per 31/7) Aker BP (6,74 prosent), Equinor (6,08 prosent), Lerøy Seafood (4,42 prosent), Bakkafrost (4,04 prosent), DNB (4,29 prosent), Tomra (4,15 prosent), BW Offshore (3,82 prosent), Sparebank 1 SMN (3,61 prosent), Grieg Seafood (3,61 prosent) og Elkem (3,49 prosent).