Så mye sparer foreldre til barna

Se hvor mye foreldre sparer til barna og hva de sparer til.

81 prosent av foreldre med barn mellom 6 og 15 år oppgir at de sparer til barna sine, ifølge en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for SpareBank 1.- Jeg er positivt overrasket over at det er så mange som sparer til barna sine. Det viser at de fleste av oss har mulighet til det, hvis vi prioriterer det. Sparing er kanskje den viktigste økonomivanen du kan lære videre til barna dine, og da er det flott å gå foran med et godt eksempel, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.Av de foreldrene som sparer til barna, sparer 42 prosent mellom 200 og 500 kr i måneden. 11 prosent svarer at de sparer mellom 500 og 800 kroner i måneden, mens 14 prosent sparer mellom 800 og 1000 kroner. Åtte prosent sparer mer enn 1000 kroner i måneden.Blant foreldre som sparer til barna, svarer 16 prosent at de sparer til bolig, 15 prosent sparer til førerkort, 11 prosent sparer til studier og åtte prosent sparer til konfirmasjon. 15 prosent svarer at de ikke sparer til noe spesielt.


Les også