Søndagens aksjetips

Utviklingen fredag var litt urovekkende. Det er ikke sikkert at det blir oppgang kommende uke heller.

Hovedindeksen falt marginalt sist uke, fra 907,41 906,69.Den siste måneden har hovedindeksen steget 1,7 prosent og ligger 0,9 prosent under all-time high. Siden nyttår er den opp 11,3 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 24,2 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Videre oppover?Det ble en liten nedgang sist uke. Omsetningen var flat gjennom uken, mens fredagens nedgang kom på økte omsetningen.Utviklingen fredag var litt urovekkende, og den nye fallende tendensen i toppen av RSI-chartet likeså. Det kan signalisere at kommende uke blir litt mer usikker. Et fall kan ikke utelukkes.Det er en positiv undertone i RSI-chartet både på kort og lang sikt. Så lenge den holder kan korreksjoner være en kjøpsmulighet, selv om hovedindeksen skulle dykke under 900- og 890-nivået igjen. Men skjer det samtidig som den positive undertonen i RSI-chartet blir brutt vil det se annerledes ut. I hvert fall på kort sikt. Da blir 880-nivået og 865 - 870 viktig. Og de nivåene bør holde for å unngå videre fall til bunnen i trenden. Oppgang må fremdeles komme på stigende omsetning for å gi oppgangen substans. Nedgang på fallende omsetning kommer ofte før ny oppgang. Oppgang på fallende omsetning kan også signalisere fall. Nedgang på økende omsetning varsler ofte videre nedgang.For å signalisere videre oppgang mot 930 - 935 må 915-nivået brytes på stigende omsetning.Positive undertonerTrenden er fremdeles sterk og hovedindeksen må falle under 855 før bunnlinjen i den blir brutt.Så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet (ikke markert her) holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatiske, forbigående og en kjøpsmulighet. Men kommer det en ny korreksjon skal man være litt oppmerksom, først på 900-nivået, og dernest på 890-, 880-, 870- og 860-nivået. Brytes disse vil det utløse små salgssignal.Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den holder er det trolig ikke stor fare for at hovedtrenden skal bli brutt.Og så lenge den er intakt er det fremdeles mulig at hovedindeksen kan stige til 1.000 i løpet av det kommende året.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også