Søndagens aksjetips

Det ble en svak uke på Oslo Børs - og det kan fortsette kommende uke.

Hovedindeksen falt ikke uventet 1,5 prosent sist uke, fra 906,69 til 892,97.Den siste måneden har hovedindeksen steget marginale 0,08 prosent og ligger 2,4 prosent under all-time high. Siden nyttår er den opp 9,6 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 19,8 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.KorreksjonUtviklingen forrige fredag var litt urovekkende, og den nye fallende tendensen i toppen av RSI-chartet likeså. Vi skrev at det kunne signalisere at kommende uke ble litt mer usikker og at et fall ikke kunne utelukkes.Vi gjorde også oppmerksom på at korreksjoner kunne være en kjøpsmulighet, selv om hovedindeksen skulle dykke under 900- og 890-nivået igjen, men at det ville se annerledes ut hvis den positive undertonen i RSI-chartet ble brutt. I hvert fall på kort sikt.Den positive undertonen ble brutt og i tillegg ble 50-dagers glidende gjennomsnitt også brutt. Det kan signalisere at korreksjonen ikke er over med fallet sist uke.Da blir 880-nivået og 865 - 870 viktig. Og de nivåene må holde for å unngå videre fall til bunnen i trenden. Oppgang må fremdeles komme på stigende omsetning for å gi oppgangen substans. Nedgang på fallende omsetning kommer ofte før ny oppgang. Oppgang på fallende omsetning kan også signalisere fall. Nedgang på økende omsetning varsler ofte videre nedgang.For å signalisere videre oppgang mot 930 - 935 må 915-nivået brytes på stigende omsetning.Positive undertonerTrenden er fremdeles sterk og hovedindeksen må falle under 860-855 før bunnlinjen blir brutt.Så lenge den lange positive undertonen i RSI-chartet (ikke markert her) holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatiske, forbigående og en kjøpsmulighet. Men fortsetter korreksjon skal man være litt oppmerksom, først på 890-nivået og dernest på 880-, 870- og 860-nivået. Brytes disse vil det utløse små salgssignal.Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet. Så lenge den holder er det trolig ikke stor fare for at hovedtrenden skal bli brutt.Og så lenge den er intakt er det fremdeles mulig at hovedindeksen kan stige til 1.000 i løpet av det kommende året.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også