Søndagens aksjetips

September er ofte den tyngste måneden i året og nå er vi midt inne i den.

Hovedindeksen steg marginale 0,02 prosent sist uke, fra 906,69 til 906,89. Det er også endringen så langt i september.Den siste måneden har hovedindeksen steget marginale 1,1 prosent og ligger 0,9 prosent under all-time high. Siden nyttår er den opp 11,4 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 19,1 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Ingen store endringerDet tekniske bildet er i grove trekk uendret fra forrige søndag.930 - 935 er fremdeles innen rekkevidde, etter at den tekniske motstanden på 900-nivået ble brutt for en drøy måned siden.For å signalisere videre oppgang mot 930 - 935 må 910-nivået og dernest 915-nivået brytes på stigende omsetning.Ved tilbakefall skal man fremdeles være oppmerksom på 900-nivået og dernest på 890- og 880-nivået. Brytes disse vil det utløse små salgssignal, men det vil ikke være fare på ferde før eventuelt 870-nivået og bunnlinjen i den stigende trenden blir brutt.I så fall vil man få et ekstra forvarsel ved brudd på 50-dagers glidende gjennomsnitt og de stigende trendlinjene, på rundt 895 og i overkant av 880-nivået.

  • Oppgang må fremdeles komme på stigende omsetning for å gi oppgangen substans.
  • Nedgang på fallende omsetning kommer ofte før ny oppgang.
  • Oppgang på fallende omsetning kan signalisere fall.
  • Nedgang på økende omsetning varsler ofte også videre nedgang.
Positive undertonerTrenden er fremdeles sterk og hovedindeksen må falle under 870 før bunnlinjen blir brutt.Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (ikke markert her). Så lenge den holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatiske, forbigående og en kjøpsmulighet. Så lenge den holder er det trolig heller ikke stor fare på kort sikt for at hovedtrenden skal bli brutt.Og så lenge den er intakt er det fremdeles mulig at hovedindeksen kan stige til 1.000 i løpet av det kommende året.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også