Søndagens aksjetips

Oppgangen kom på en kraftig økning i omsetningen.

Hovedindeksen steg 1,9 prosent sist uke, fra 906,89 til 923,94. Den siste måneden har hovedindeksen steget 2,4 prosent og ligger 0,04 prosent under all-time high. Siden nyttår er den opp 13,4 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 20,7 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Ingen store endringerHovedindeksen brøt 915-nivået og bruddet kom på en kraftig økning i omsetningen. Da er 930 - 935 fremdeles innen rekkevidde, noe som også ble varslet etter at den tekniske motstanden på 900-nivået ble brutt for en drøy måned siden.Ved tilbakefall skal man fremdeles være oppmerksom på 900-nivået og dernest på 890- og 880-nivået. Brytes disse vil det utløse små salgssignal, men det vil ikke være fare på ferde før eventuelt 870-nivået og bunnlinjen i den stigende trenden blir brutt.I så fall vil man få et ekstra forvarsel ved brudd på 50-dagers glidende gjennomsnitt og 905-nivået.

  • Oppgang må fremdeles komme på stigende omsetning for å gi oppgangen substans.
  • Nedgang på fallende omsetning kommer ofte før ny oppgang.
  • Oppgang på fallende omsetning kan signalisere fall.
  • Nedgang på økende omsetning varsler ofte også videre nedgang.
Positive undertonerTrenden er fremdeles sterk og hovedindeksen må falle under 875 før bunnlinjen blir brutt.Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (ikke markert her). Så lenge den holder kan korreksjoner fremdeles bli udramatiske, forbigående og en kjøpsmulighet. Så lenge den holder er det trolig heller ikke stor fare på kort sikt for at hovedtrenden skal bli brutt.Og så lenge hovedtrenden er intakt er det fremdeles mulig at hovedindeksen kan stige til 1.000 i løpet av det kommende året.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også