<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber Norges Bank om å avlyse renteøkninger

Publisert 3. okt. 2018
Oppdatert 3. okt. 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika har gjentatte ganger argumentert for at Norges Bank gjør feil i å heve styringsrenten.Og renteøkningen på september-møtet var den første av mange, skal vi tro den pengepolitiske rapporten fra sentralbanken.- Det var når jeg så sentralbanksjef Øystein Olsen forsvare rentehevingen med at «denne var han trygg på» (i mangel av støtte i nøkkeltallene) at jeg tenkte på Gunnar, skriver Andreassen på sin blogg onsdag.Gunnar gjorde seg bemerket i et pokerlag Andreassen deltok i på 1980-tallet.- Ja, jeg var der den natten, en eller annen gang på begynnelsen av 80-tallet hvor Gunnar tapte skjorta på en dårlig bløff. En ting var at han hadde dårlige kort på hånden. Dessverre var han også en dårlig pokerspiller som ikke visste å kaste kortene i tide, fortsetter sjeføkonomen.«Skrekklisten»Han mener oddsen har endret seg for Norges Bank, og setter opp en «skrekkliste» av nøkkeltall som har kommet siden september-møtet.

- Det som for meg så ut til å være en dårlig hånd på september-møtet, har altså blitt enda svakere, oppsummerer Andreassen.- Kast korteneHan er klar på at Norges Bank bør avlyse fremtidige rentehevinger.- Er det en sak kortspillet poker kan lære oss alle, er det at du bør kaste kortene når oddsene forverrer seg tilstrekkelig mye, avslutter sjeføkonomen.