Fire stjernefond - og to som går på en stjernesmell

Fondsanalytikerne i Morningstar avslører sine favoritter blant norske aksjefond.

Fondsanalytikerne i Morningstar er ute med sin seneste rating av norske aksjefond, med utgangspunkt i kurser per utgangen av september.Fire fond har fått toppkarakter (fem stjerner av fem mulige)Alfred Berg Gambak (forvalter: Leif Eriksrød)Danske Invest Norge Vekst (forvalter: Lars Erik Moen)Forte Trønder (forvalter: Morten Schwarz)Pareto Investment Fund C (forvalter: Tore Været)Sammenlignet med august-rangeringen har Arctic Norwegian Value Creation C blitt nedgradert til en 4-er.Forte best hittil i årForte Trønder har den sprekeste september-avkastningen av de fem, det vil si 3,8 prosent.Danske Invest-fondet klarte 3,2 prosent.Etter ni måneder av 2018 har Danske Invest gjort det best, med sine 23,6 prosent.Forte Trønder følger nærmest på 23,0 prosent, foran Pareto og Alfred Berg på hhv. 19,7 og 18,6 prosent.Referanseindeksen (fondsindeksen på Oslo Børs) var ved utgangen av september opp 14,1 prosent i 2018.To fond på bunnI den andre enden har to fond fått bunnkarakter (én stjerne).First Norge Verdi (forvalter: Tor Vinje)SEF First SMB A NOK (forvalter: Tor Vinje)Fondene steg hhv. 1,9 og 2,0 prosent i september, og er opp hhv. 4,5 og 4,6 prosent så langt i år.