Instabank kuttet sparerenten

- Hvordan er det mulig?

Det er nå snart fire uker siden Norges Bank satte opp styringsrenten - den første renteøkningen siden mai 2011.Bankene var ikke sene med å øke rentene på sine boliglån .Samtidig satte de fleste banker, som for eksempel Nordea og Sbanken, opp sine innskuddsrenter.Satte sparerenten nedMen ikke alle innskuddskunder har fått gleden av en renteøkning.En kunde av Instabank kan fortelle Hegnar.no at han for noen dager siden fikk beskjed om at renten på sparekontoen hans settes ned .Forklaringen på endringen av sparerenten var «et resultat av markedsendringer den siste tiden».- Jeg vil gjerne gjøre oppmerksom på at Norges Bank satte OPP styringsrenten. Finner det meget merkelig at Instabank bruker dette som begrunnelse for å sette NED renten. Hvordan er dette mulig? skrev en ganske så overrasket kunde til bankens kundesenter ifølge e-postkorrespondanse vi har fått tilgang til.- For mange innskuddFør endringen hadde kunden 2,00 prosent rente på innskudd på 1-2 millioner kroner. Den nye renten er 1,90 prosent.Noen timer senere kom svaret fra banken.- Årsaken til renteendring på innskudd hos oss er rett og slett at det er litt for mange kunder som har gjort innskudd i Instabank den siste perioden. Det er en hyggelig utfordring, men gjør dessverre at vi blir nødt til å sette ned renten. Dette er en del av det løpende arbeidet i en bank for likviditets- og kapitalstyring, forklarte en rådgiver på kundesenteret.Rådgiveren skyndte seg så å gjøre oppmerksom på at banken med sin sparekonto fremdeles «tilbyr en av markedets beste innskuddskonti uten begrensninger i antall uttak, og ingen bindingstid».En oversikt over markedets høyeste innskuddsrenter finner du for eksempel her (Instabank står her oppført med 1,93 prosent, men det er på innskudd opptil én million).


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker