- Renteøkningen vil spise opp hver krone

Følg med på Norges Bank, mener kredittsjef.

Statsbudsjettet regjeringen la frem i går inneholdt en rekke nyheter for de enkelte husholdningene .Kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN hevder overfor DN at personer og familier med lite lån kommer noe bedre ut enn andre, men tror budsjettet fremstår som kjedelig for de fleste.Han tror publikum vil være mer interessert i hva Norges Bank gjør fremover.- De varslede renteøkningene som er lagt inn vil bety mye mer for folks økonomi enn dette statsbudsjettet. For folk med normale boliglån vil de hundrelappene som spares i de foreslåtte kuttene i budsjettet per år, være de samme hundrelappene som blir spist opp av renteoppgangen hver eneste måned, sier Reite til avisen.Han påpeker også overfor DN at reduserte rentefradrag vil kunne svi når renten fortsetter å øke.