Tomra imponerer Alfred Berg

Toppet høye forventninger.

Resultatsesongen er i full gang på Oslo Børs.Tirsdag utmerker både Tomra og Borregaard seg etter sine kvartalsrapporter - med ulikt fortegn.Førstnevnte stiger 3,6 prosent til 200 kroner, mens sistnevnte faller 9,3 prosent til 73 kroner.- Fortsetter å imponere- Tomra fortsetter å imponere. Selskapet vokser sterkt organisk med god lønnsomhet. Det som er spesielt imponerende, er at selskapet topper forventninger som i utgangspunktet er høye. Aksjen falt litt tilbake etter kapitalmarkedsdagen, ut fra at en del tenkte at dette er «as good as it gets», sier Alfred Berg-forvalter Leif Eriksrød til Hegnar.no.- Det var imidlertid feil. Rapporten viser nok en gang at det er mange forretningsmuligheter der ute, og Tomra evner å utnytte dem på en lønnsom måte, legger han til.Eriksrød har ansvaret for Alfred Berg Gambak, som ifølge aksjonæroversikter per 22/10 sitter på drøye 1,1 millioner aksjer i Tomra. 0,76 prosent eierandel gjør fondet til 20. største aksjonær i selskapet.Les også: Sissener om kursrakett: Vi synes selskapet er for dyrt- Lider under svakt markedFondet sitter også på nesten 1,5 millioner aksjer i Borregaard. 1,49 prosent eierandel gir 11. plass på aksjonærlisten.- Borregaard skuffer på bunnlinjen. Noen logistikkmessige utfordringer har økt kostnadene, det samme gjelder ramp-up av den nye fabrikken i  Florida. Konkurransen i ligninmarkedet er tøff fordi hovedmarkedet her er betongindustrien. Dette markedet lider under et svakt bygg- og konstruksjonsmarked i Europa. Vi må være forberedt på at dette kan vare en stund, sier forvalteren.- Borregaard jobber imidlertid ufortrødent videre med å utvikle mer avanserte, og mindre konkurranseutsatte, produkter, avslutter han overfor Hegnar.no.Leif Eriksrød gjestet for øvrig HegnarTV-studio 17. august i år. Hør Eriksrød på HegnarPodden:iframe