Advarer mot blåmandag etter Black Friday

Det kan lønne seg å handle med kredittkort på Black Friday, men husk at regninga kommer.

Personlig økonomi

Fredag gikk Black Friday nok en gang av stabelen. Mange betaler med kredittkort, og det kan by på både fordeler og ulemper.Med hjemmel i finansavtaleloven har du flere rettigheter gjennom bruk av kreditt, blant annet reklamasjonsrett ovenfor kredittyter om man kommer i tvist med et utsalgssted eller om butikken du har handlet i slås konkurs. I tillegg gir også kredittkort et større sikkerhetsnett mot svindel og misbruk.- Å handle med kredittkort gir en ekstra trygghet ved at man kan reklamere til kredittkortleverandøren hvis man for eksempel ikke får den varen du har bestilt eller dersom varen ikke kommer, forklarer Jorge B. Jensen, fagdirektør finans i Forbrukerrådet, til Dinero.no om handel på nett med kredittkort.- Det gjelder det samme på Black Friday som alle andre dager i året. Du kan handle med kredittkort dersom du vet at du kan betale tilbake pengene du bruker når fakturaen kommer, sier forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, Gry Nergård, til Dinero.no.Kredittkort har vanligvis en rentefri periode på inntil 45 dager, noe som betyr at du ikke trenger å betale renter på beløpet du bruker i løpet av den aktuelle perioden. Unngår du å betale innen forfallsdatoen må du derimot belage deg på å betale renter på renter for hver dag du ikke betaler. Skal kuppet du gjør på Black Friday være verdt besparingen, bør du derfor betale regningen så fort det lar seg gjøre - og aller helst før renta løper.Med den nevnte rentefrie perioden har du med et kredittkort - i tillegg til å nyte godt av lovfestede rettigheter - også muligheten til å handle nå og betale senere. På denne måten kan du slå til på gode tilbud selv når du ikke har penger disponibelt på brukskonto. Dette kan du potensielt spare store summer på.

black friday
livsstil
kreditt
kredittkort
detaljhandel
detaljomsetning
Nyheter
Personlig økonomi