Black Friday startet med et smell

Elkjøp forteller om enorm pågang.

Personlig økonomi

I løpet av kvelden og nattetimene har over 300.000 vært innom Elkjøps nettbutikk og handlet hjem elektronikk for titalls millioner kroner, skriver elektronikkjeden i en pressemelding. En entusiastisk Fredrik Tønnesen kan melde om en ekstremt god morgen med glade ansatte, fornøyde kunder og dobling av salget sammenlignet med samme periode i fjor.- Denne natten har vært magisk. (...) Sammenlignet med de samme timene i fjor har vi doblet salget. Det betyr at vi har truffet rett og at kundene våre er fornøyde. Det var bare en helt rå natt, sier Elkjøp Norge-sjef Fredrik Tønnesen.Han kan fortelle om en solid stresstesting av IT-systemene før salgsstarten klokken 21:00 i går.- Som forventet var pågangen enorm, særlig frem mot midnatt, men med en tredobling av kapasiteten på våre servere klarte vi å håndtere trafikken utover natten. Vi hadde noen utfordringer tidlig på kvelden, men dette løste seg heldigvis etter noen timer, fortsetter Tønnesen. Nattens mest populæreNattens mest populære produkter har vært store TV-er, telefoner og laptoper.- Det er interessant at trenden vi ser i år er tilnærmet lik som i fjor. Vi så også i løpet av natten at flere av våre kunder klikket hjem espressomaskiner, kjøkkenmaskiner og varmepumper. Av hvitevarer er det desidert vaskemaskiner, tørketromler og kjøleskap som er de mest populære varegruppene, sier Elkjøp-sjefen.Tønnesen oppfordrer samtidig kundene sine til å sjekke priser på forhånd, og samtidig være klar over at det er helt greit å angre seg.- Skulle man bli for ivrig og ombestemme seg, kom innom oss. Vi har 50 dager åpent kjøp og prismatch, oppfordrer han.

elkjøp
black friday
Nyheter
Personlig økonomi