Tian Tollefsen måtte i oktober tåle en avkastning på minus 9,4 prosent i Delphi Norge.Fondets referanseindeks - fondsindeksen på Oslo Børs - endte i samme periode ned 4,9 prosent.Hittil i år er fondet dermed opp 1,8 prosent, mens referansen har steget 8,5 prosent.I 2017 leverte fondet 14,0 prosent avkastning, tre prosentpoeng svakere enn referansen.Over tre år har Delphi Norge fortsatt et lite forsprang til markedet, med 12,8 vs. 12,3 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år leder fondet med 12,1 vs. 10,5 prosent i snitt per år.Tollefsen overtok forvaltningen av fondet 1. august i fjor.Oljesmell, og for lite laksOktober ble en tøff måned på børsen, der sykliske sektorer som energi, finans og råvarer fikk kjørt seg skikkelig.Samtidig steg den mer defensive sjømatsektoren kraftig.I sin oppsummering av måneden gir Tollefsen «en håndfull posisjoner» skylden for at fondet havnet så klart bak referansen.- Avviket skyldes i hovedsak fondets overvekt i energi, undervekt i sjømat, samt Elkem og Golden Ocean, som begge falt brått og mye. Fellesnevneren for de to sistnevnte er større eksponering mot kinesisk økonomi, som har vist svakere veksttakter. Fallet er for kort til å konkludere med at trenden er snudd, og vi synes begge aksjene ser bra ut fundamentalt, skriver han.Høyner videre i laksTollefsen kan fortelle at han for tredje måned på rad har tatt opp eksponeringen mot sjømatsektoren.- I etterpåklokskapens lys skulle vi vært mer aggressive her. Rekordhøy verdsettelse har holdt oss litt tilbake, men det er tydelig at god trend trumfer kortsiktig verdsettelse i dette tilfellet. Vi er positive til sektoren, fortsetter han.Den økte eksponeringen i sjømat gikk på bekostning av finans og råvarer.- Vi reduserte våre posisjoner i DNB, Storebrand og Norsk Hydro. Ellers solgte vi oss ut av containershippingselskapet MPCC, som ikke har levd opp til forventningene. Samtidig tok vi inn Flex LNG, som nyter godt av en megatrend der stadig mer naturgass skal fraktes den lange veien fra USA til Asia, hvor etterspørselsveksten er høy, avslutter forvalteren.Marine Harvest i topp 3De ti største investeringene (per 31/10) i Delphi Norge er Equinor (8,75 prosent), Golden Ocean (5,24 prosent), Marine Harvest (5,23 prosent), Aker (4,91 prosent), Yara (4,50 prosent), Delphi-eier Storebrand (4,48 prosent), BW Offshore (4,06 prosent), Lerøy Seafood (4,01 prosent), DNB (3,88 prosent), og Kitron (3,81 prosent).