Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

Dette kan bety dyrere boliglån

Pengemarkedsrenten stiger og stiger, noe som kan bety at bankene hever boliglånsrentene.

Pengemarkedsrenten Nibor har steget kraftig de siste ukene,. Ifølge DN er den nå på sitt høyeste siden slutten av 2016. Sist pengemarkedsrenten steg til dagens nivå, valgte landets største banker å sette opp renten på sine boliglån.Kredittanalytiker Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets sier det er forhold fra utlandet, spesifikt USA, som driver renteoppgangen.– Det er i hovedsak to ting som driver Nibor: Enten er det bevegelser utenfra, det vil si fra USA, eller så er det fordi det norske markedet venter at Norges Bank skal heve styringsrenten, forklarer Ringholm overfor avisen.Ringholm tror ikke det er innenlandske forhold som står bak renteoppgangen de siste ukene.Strateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets han uttalte i oktober at det bare er et tidsspørsmål før flere banker kom til å følge etter med rentehevinger, dersom Nibor skulle fortsette å trekke oppover.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også