Gladmelding om aksjesparekonto

I forrige uke omtalte vi at det begynner å haste for alle aksje- og aksjefondeiere som vil overføre skattefritt til aksjesparekonto (ASK)Vel, nå haster det ikke så veldig lenger.Forlenger med ett årNRK meldte nemlig tidligere i dag at det borgerlige flertallet på Stortinget vil utvide overgangsordningen for ASK til ut 2019.- Dette var i grunnen overraskende, men for en gangs skyld overrasker politikerne positivt. En bra dag for alle med aksjer og aksjefond. Jeg har sett statistikk på at rundt 2/3 av pengene som står i aksjer og/eller aksjefond i dag fortsatt ikke er flyttet til, sier partner Christian Kallevig Arnesen i det uavhengige investeringsrådgivningsselskapet Finansco til Hegnar.no.- Det er tydelig at det norske folk trenger tid på å bli fortrolige med det som bør være en no-brainer. Ellers blir de ikke fulgt opp skikkelig av sin rådgiver. Antakelig snakker vi om en kombinasjon av disse to, legger han til.Vetle Wang Solheim (H) karakteriserte overfor statskanalen dagen i dag som «en gledens dag for norske forbrukere».- Dette er et nytt produkt som mange ikke har rukket å satt seg inn i. Det tok litt tid før jeg gjorde det også, og jeg sitter i finanskomitéen, sa han.- Utvilsomt gledeligForslaget vil bli fremmet i forbindelse med skatteproposisjonen i desember, og med tanke på det borgerlige flertallet anser spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet forslaget som vedtatt.- Dette er utvilsomt en gledelig nyhet for alle aksje- og fondssparere, sier han i en kommentar til Hegnar.no.- Vi ser at mange nordmenn trenger mer tid på å oppdage den nye aksjesparekontoen - og flyttemuligheten. Over 80 milliarder aksjefondskroner kan fremdeles flyttes til aksjesparekonto, viser tall fra Verdipapirfondenes Forening. I tillegg kommer enkeltaksjer eid av privatpersoner for nesten like store verdier, som også kan og bør flyttes, fortsetter Sættem.Han benytter samtidig sjansen til gi forbrukermyndighetene honnør for å jobbe for bedre rammebetingelser for norske sparere.- Jeg vet at de har jobbet for å forlenge denne flyttefristen, avslutter spareøkonomen.


Les også