Juleshopping i utlandet? Ikke gjør dette

Juleshopping i utlandet kan fort bli dyrt hvis du ikke setter deg inn i reglene.

- Kjøper du varer for mer enn 6000 kroner på reiser, bør du gå på rødt på hjemveien og fortolle varene. Er ikke gavene fortollet, er de «ulovlig interesse» og dermed ikke omfattet av forsikringsdekning hvis de blir stjålet senere. Dette gjelder alle typer forsikringer, sier reiseekspert i Tryg Forsikring, Roy Vetaas.- Kanskje noe å tenke på for de som kommer hjem med en iPhone XS eller en dyr håndveske i bagasjen. Har du ikke tollklarering, betyr det ingen penger i tilfelle tyveri, sier Vetaas videre.Hvert eneste år opplever nordmenn at det forsvinner hundrevis av julegaver før de kommer under juletreet. - Reglene er slik at alt av verdigjenstander må pakkes i håndbagasjen for at det skal være dekket mot tyveri eller skade på forsikringen, sier den erfarne skadekonsulenten som kan fortelle at Tryg Forsikring årlig får melding om flere hundre julegaver som enten er stjålet eller blitt skadet.Alt som er tyveriutsatt er å oppfatte som verdisaker. I kofferten legger du klær og toalettsaker, verdisaker tar du med som håndbagasje.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker