Søndagens aksjetips

Utviklingen i RSI-chartet er fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen.

Hovedindeksen steg 3,0 prosent sist uke, fra 862,80 til 889,02.Den siste måneden har hovedindeksen falt 5,6 prosent og ligger 6,1 prosent under all-time high. Siden nyttår har den steget 9,2 prosent og de siste 12 månedene er oppgangen på 9,0 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Opp på fallende omsetningForrige søndag skrev vi at ved slike trendbrudd og brudd på halslinjer i hode-skulderformasjoner, som vi har sett på Oslo Børs nå, kommer det som oftest korreksjoner opp igjen. Det vil det trolig også gjøre nå. Kanskje opp mot 880 - 890.Vi la også til at dersom den lange, positive undertonen i RSI-chartet ikke holder, kan oppgangen bli forbigående.Oppgangen sist uke kom på fallende omsetning, noe som ofte er et signal om at det kan komme et nytt fall. Pluss og minus blir minus.200-dagers glidende gjennomsnitt ble testet onsdag, torsdag og fredag. I uken som kommer blir det da spennende å se om oppgangen fortsetter eller om det butter mot bunnlinjen i den gamle, stigende hovedtrenden, på 900-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt.Hovedindeksen må etablere seg på oversiden av 890 - 900-nivået igjen for at faren for videre fall skal avta. Brudd på 900-nivået kan signalisere videre oppgang mot 920. En eventuell oppgang må komme på stigende omsetning for å gi det hele substans. Videre oppgang på stigende omsetning vil også pynte på det tekniske bildet.Ved nye fall er det teknisk støtte på 880, 860, 840 og 820. Brudd på disse, med 860-nivået som det viktigste, vil utløse salgssignal med potensial ned til neste nivå.RSI-chartet avgjørUtviklingen i RSI-chartet er fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen. En punktering av den lange positive undertonen i RSI-chartet, for halvannen uke siden, trenger ikke nødvendigvis være nok til at luften går helt ut av oppgangen.Som vi også skrev forrige søndag, snur RSI raskt opp og bryter tilbake over 50-nivået, kan Oslo Børs slippe unna med skrekken denne gangen også. Da kan det utvikles en ny justert stigende trend, med litt lavere stigningstakt. Men da er det ikke lengre sikkert at 1.000 er innen rekkevidde i løpet av det kommende året.I motsatt fall kan det ikke utelukkes at hovedindeksen faller til 812. Da kommer også 780 innen rekkevidde - ned over 17 prosent fra all-time high.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også