Hovedindeksen falt 0,3 prosent sist uke, fra 889,02 til 886,44Den siste måneden har hovedindeksen falt 3,7 prosent og ligger 6,3 prosent under all-time high. Siden nyttår har den steget 8,8 prosent og de siste 12 månedene er oppgangen på 7,8 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Trenden er bruttHovedindeksen har korrigert opp igjen til bunnlinjen i hovedtrenden som ble brutt for noen uker siden. Det er helt i tråd med teorien og skjer ofte etter ett brudd på bunnlinjen i en stigende trend.Hovedindeksen har imidlertid ikke klart å etablere seg på oversiden av 890 - 900-nivået igjen, noe som betyr at faren for videre fall fremdeles er like høy som for en uke siden.Hode-skulderformasjonen har signalisert at hovedindeksen kan falle videre.Fallet fra toppen har kommet på fallende omsetning, noe som gir håp om at fallet likevel kan være forbigående. For å signalisere videre oppgang må imidlertid 900-nivået brytes på stigende omsetning. Videre oppgang på stigende omsetning vil også pynte på det tekniske bildet.Ved nye fall er det teknisk støtte på 880, 860, 840 og 820. Brudd på disse, med 860-nivået som det viktigste, vil utløse salgssignal med potensial ned til neste nivå.RSI-chartet avgjør
Utviklingen i RSI-chartet er fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen.  
En punktering av den lange positive undertonen i RSI-chartet, for knappe tre uker siden, trenger ikke nødvendigvis være nok til at luften har gått helt ut av oppgangen.Som vi har skrevet de foregående søndagene, hvis RSI snur raskt opp og bryter tilbake over 50-nivået, kan Oslo Børs slippe unna med skrekken denne gangen også. Da kan det utvikles en ny justert stigende trend, med litt lavere stigningstakt. Men da er det ikke lengre sikkert at 1.000 er innen rekkevidde i løpet av det kommende året.I motsatt fall kan det ikke utelukkes at hovedindeksen faller til 812. Da kommer også 780 innen rekkevidde - ned over 17 prosent fra all-time high.