Søndagens aksjetips

Personlig økonomi

Hovedindeksen falt 1,6 prosent sist uke, fra 886,44 til 872,61.Den siste måneden har hovedindeksen falt 2,4 prosent og ligger 7,8 prosent under all-time high. Siden nyttår har den steget 7,1 prosent og de siste 12 månedene er oppgangen fremdeles på 9,8 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Opp neste uke?Hovedindeksen har ennå ikke klart å etablere seg på oversiden av 890 - 900-nivået igjen, noe som betyr at faren for videre fall fremdeles er like høy som for en uke siden.Hovedindeksen korrigert opp igjen til bunnlinjen i hovedtrenden, som ble brutt for noen uker siden. Det er helt i tråd med teorien og skjer ofte etter ett brudd på bunnlinjen i en stigende trend. Sist uke falt den videre og ligger da også under både 50- og 200-dagers glidende gjennomsnitt.Hode-skulderformasjonen har signalisert at hovedindeksen kan falle videre.Fallet fra toppen har kommet på fallende omsetning, men omsetningen den siste uken var høyere enn den foregående, og det er urovekkende. For å signalisere videre oppgang må både 880, 890 og 900-nivået brytes på stigende omsetning. Og hovedindeksen må etablere seg på oversiden av 900-nivået.Ved nye fall er det teknisk støtte på 860, 840 og 820. Brudd på disse, med 860-nivået som det viktigste, vil utløse salgssignal med potensial ned til neste nivå.RSI-chartet avgjørUtviklingen i RSI-chartet er fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen, men på kort sikt kan det være en svakt positiv undertone. Og brytes den fallende trendlinjen kan det bli ny oppgang på Oslo Børs. Om ikke annet kan det bli en forbigående mulighet til å komme seg ut på litt høyere nivåer.En punktering av den lange positive undertonen i RSI-chartet, for knappe tre uker siden, trenger imidlertid ikke nødvendigvis være nok til at luften har gått helt ut av oppgangen.Som vi har skrevet de foregående søndagene, hvis RSI snur raskt opp og bryter tilbake over 50-nivået, kan Oslo Børs slippe unna med skrekken denne gangen også. Da kan det utvikles en ny justert stigende trend, med litt lavere stigningstakt. Da er det ikke lengre sikkert at 1.000 er innen rekkevidde i løpet av det kommende året, men kanskje slipper vi et enda større fall.I motsatt fall kan det ikke utelukkes at hovedindeksen faller til 812. Da kommer også 780 innen rekkevidde - ned over 17 prosent fra all-time high. 

Nyheter
Aksjeanalyse
Personlig økonomi
Aksjeanalyse