Vil gjøre det enklere med aksjesparing

Regjeringspartiene og KrF er enige om å forlenge overgangsordningen til aksjesparekonto til ut 2019.Den opprinnelige fristen for å spare skatt på å flytte pengene du har i fond og aksjer over til en aksjesparekonto, gikk ut ved årsskiftet 2018/2019.Men finanspolitikere fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF ble torsdag enige om en forlengelse, melder NRK. Forslaget vil bli fremmet i forbindelse med skatteproposisjonen i desember.– Dette er en gledens dag for norske forbrukere. Dette er et nytt produkt som mange ikke har rukket å sette seg inn i, sier finanspolitiker Vetle Wang Soleim (H).Å flytte aksjene og aksjefondene dine over til en aksjesparekonto uten å måtte betale skatt på urealiserte gevinster, omtales av mange som et skatteamnesti.Aksjer, aksjefond og egenkapitalbevis utløser egentlig skatt ved realisasjon. Men fra 1. september i fjor har du kunnet flytte alt dette inn i en egen aksjesparekonto uten å pådra deg skatt. Så lenge du holder de aksjebaserte spareaktivitetene dine innenfor denne kontoen, kan du kjøpe og selge uten å utløse skatt.Ordningen tillater også at du kan ta ut det opprinnelige innskuddet uten å måtte betale skatt av det. Skal du hente ut avkastningen av dine investeringer må du betale gevinstskatt som vanlig.Det er bare aksjer og aksjefond med en aksjeandel over 80 prosent som kan være på en aksjesparekonto. Det betyr at kombinasjonsfond og rentefond holdes utenfor ordningen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også