Regjeringen stanser økning i inkassosatsen

Regjeringen mener inkassosalærene bør senkes og fryser nå grunnsatsene på dagens nivå i påvente av nye regler.

– Når inkassobransjen sparer penger på grunn av automatisering, bør det føre til lavere inkassosalærer. I påvente av arbeidet med nye regler om inkassosalærene, mener jeg det er riktig at satsene ikke økes mens dette arbeidet pågår, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).Inkassosatsen er en grunnstørrelse, som blant annet purregebyrer og maksimalsatser for inkassoforetakene beregnes ut fra.Fram til nå har inkassosatsen vært justert årlig for å holde tritt med prisveksten. Nå blir den liggende på 700 kroner også etter nyttår.Arbeidsgruppen som skal se på inkassoloven og inkassoforskriften, legger fram sin rapport 1. januar 2020.(©NTB)