Søndagens aksjetips

Usikkerheten er fremdeles stor, men kanskje julenissen kan gjøre en forskjell?

Hovedindeksen steg 2,85 prosent sist uke, fra 837,14 til 860,98Den siste måneden har hovedindeksen falt 1,7 prosent og ligger 9,0 prosent under all-time high. Siden nyttår har den steget 5,7 prosent og de siste 12 månedene er oppgangen på 8,0 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.RekylDet samme gjelder som for en uke siden. Den stigende trenden er brutt og hode-skulderformasjonen har signalisert at hovedindeksen kan falle til 812. Underveis vil det komme korreksjoner opp igjen, som sist uke, men det er fremdeles stor sannsynlighet for at slike oppturer kan bli forbigående.Dødskrysset som er etablert, ved at 50-dagers glidende gjennomsnitt har brutt ned gjennom 200-dagers snittet, er også et signal om at det kan bli verre.Utviklingen i RSI-chartet er imidlertid fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen. Punkteringene var kanskje ikke nok til å signalisere at det blir verre, og med en rekyl opp nå kan det fremdeles være håp, men dersom RSI bryter den positive undertonen skal det mye til at ikke hovedindeksen faller til 812, og kanskje langt ned på 700-tallet. Positivt?Korreksjonen i forrige var positiv, men RSI må etablere seg på oversiden av 50-nivået igjen for å bekrefte at den positive undertonen holder og signaliserer at oppgangen ikke bare var forbigående.For å signalisere videre oppgang må 860 og 880 brytes på stigende omsetning.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også