Søndagens aksjetips

Ser det bedre ut for kommende uke enn for de foregående?

Hovedindeksen falt 1,6 prosent sist uke, fra 844,15 til 830,76 - etter å ha vært så lavt som 821,73 intradag på tirsdag.Den siste måneden har hovedindeksen falt 5,0 prosent og ligger 12,2 prosent under all-time high. Siden nyttår har den steget 2,0 prosent og de siste 12 månedene er oppgangen på 4,1 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Trenden fortsetterDet samme gjelder som forrige søndag og søndagene før.Den stigende trenden er brutt og hode-skulderformasjonen har signalisert at hovedindeksen kan falle til 812. Den litt mer komplekse har varslet at 780 også er innen rekkevidde på kort sikt.Underveis vil det komme korreksjoner opp igjen, men det er fremdeles stor sannsynlighet for at slike oppturer kan bli forbigående.Dødskrysset som er etablert, ved at 50-dagers glidende gjennomsnitt har brutt ned gjennom 200-dagers snittet, er fremdeles også et signal om at det kan bli verre.UsikkerhetsmomentUtviklingen i RSI-chartet er fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen. Punkteringene var kanskje ikke nok til å signalisere at det blir verre, og med en rekyl opp nå kan det fremdeles være håp.Men dersom RSI bryter den positive undertonen skal det mye til at ikke hovedindeksen faller til 812, og langt ned på 700-tallet det kommende året. Kanskje helt ned til 700.RSI må fremdeles etablere seg på oversiden av 50-nivået igjen for å bekrefte at den positive undertonen holder.For å signalisere videre oppgang må 860, 880 og 50- og 200-dagers glidende gjennomsnitt brytes på stigende omsetning.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også