Søndagens aksjetips

Det er ikke mye som tyder på at bunnen er nådd riktig enda. Bye, bye bull-marked.

Hovedindeksen falt 3,2 prosent sist uke, fra 830,76 til 803,96 - etter å ha vært så lavt som 793,75 intradag tirsdag.Den siste måneden har hovedindeksen falt 4,4 prosent og ligger 15,1 prosent under all-time high. Siden nyttår har den falt 1,3 prosent og de siste 12 månedene er oppgangen på 0,6 prosent. Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Fallende trendDet samme gjelder som forrige søndag og søndagene før.Den stigende trenden er brutt og hode-skulderformasjonen har lenge signalisert at hovedindeksen kan falle til 812. Det kursmålet er nå tatt ut. Den litt mer komplekse hode-skulder formasjonen har nesten like lenge varslet at 780 også er innen rekkevidde på kort sikt.Underveis vil det komme korreksjoner opp igjen, men det er fremdeles stor sannsynlighet for at slike oppturer kan bli forbigående.Dødskrysset som er etablert, ved at 50-dagers glidende gjennomsnitt har brutt ned gjennom 200-dagers snittet, er fremdeles også et signal om at det kan bli verre.Korreksjonen innenfor den stigende trenden kom på gradvis lavere omsetning, men da trenden ble brutt begynte omsetningen å øke igjen. Det var også et signal om at det kunne bli verre.Håpet svinnerUtviklingen i RSI-chartet er fremdeles et usikkerhetsmomentet i analysen. Punkteringene var kanskje ikke nok til å signalisere at det skulle bli verre. Med en skikkelig rekyl opp kan det fremdeles også være håp for at fallet stopper rundt 780.RSI har brutt den korte positive undertonen og må fremdeles etablere seg på oversiden av 50-nivået igjen for å signalisere at bunnen er nær.For å signalisere oppgang i den fallende trenden må 810, 820, 830 og 840 brytes på stigende omsetning. Fortsetter hovedindeksen nedover i samme takt er 780 allerede innen rekkevidde. Og faller den under 780 kan den fortsette langt ned på 700-tallet det kommende året. Hovedindeksen skal bare falle 13 prosent til før den også tipper under 700 - ned 26,2 prosent fra all-time high.