Søndagens aksjetips

Hvor langt kan Oslo Børs falle det kommende året?

Hovedindeksen falt 0,6 prosent sist uke, fra 803,96 til 799,46 - etter å ha vært så lavt som 783,58 intradag torsdag.Børsåret endte da med en nedgang på 1,84 prosent. Den siste måneden har hovedindeksen falt 6,7 prosent og ligger da 15,5 prosent under all-time high.Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.Videre ned til 700?Kursmålet ned til 812 ble tatt ut for en drøy uke siden. Nå er også potensialet fra den litt mer komplekse hode-skulder formasjonen tatt ut. Det var ned til 780, noe vi også gjorde oppmerksom på i søndagens aksjetips 14. oktober.Korreksjonen innenfor den stigende trenden kom på gradvis lavere omsetning, men da trenden ble brutt begynte omsetningen å øke igjen. Det var et signal om at det kunne bli verre.Dødskrysset som ble etablert da 50-dagers glidende gjennomsnitt brøt ned under 200-dagers snittet, er fremdeles et signal om at det kan bli verre.Da blir det nettopp 780-nivået som blir det kritiske nivået. Fortsetter hovedindeksen nedover, og 780-nivået blir brutt, kan det signalisere fall langt ned på 700-tallet det kommende året. Hovedindeksen skal bare falle 12,5 prosent til før den også tipper under 700 - ned 26,2 prosent fra all-time high.Da kan bunnen kanskje ligge ned mot 680-nivået, som i øyeblikket representerer den sterkeste tekniske støtten under 780-nivået. Underveis vil det komme korreksjoner opp igjen, men det er fremdeles stor sannsynlighet for at slike oppturer kan bli forbigående. Selg på korreksjoner opp kan derfor være en smart oppskrift fremover Teknisk motstand i den fallende trenden kommer på 800, 810, 820 og 830. Brudd på et eller flere av disse, på stigende omsetning, vil utløse små kjøpssignal, med potensial opp til neste nivå. Videre nedover?Utviklingen i RSI-chartet utgjør ikke lenger noe stort usikkerhetsmoment i analysen.Den lange positive undertonen er blitt punktert tre ganger, og sammen med bruddet på den stigende hovedtrenden kan vi konkludere med at det nå må etableres en ny bunn i RSI-chartet før vi kan begynte å skimte en bunn i hovedchartet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også