Advarer mot elbilsmell i kulden

Noen vil få seg en overraskelse.

Meteorologene melder om 15-16 minusgrader fra helgen mange steder i landet, og kulden ventes å holde seg noen dager.Mange elbileiere vil gå på en rekkeviddesmell, advarer forsikringsselskapet If, fordi lave temperaturer påvirker batteriene. - De siste årene har pågangen av telefoner økt på iskalde dager fra elbileiere som har kjørt tomme for strøm på veien og trenger veihjelp, opplyser informasjonssjef Sigmund Clementz i en pressemelding.FerskingerDet er særlig ferske elbilister som ringer forsikringsselskapet sitt for å be om bergingsbil når kulden virkelig setter inn.- Norge er kanskje det landet i verden med de mest erfarne elbilkjørerne, og de har lært seg hvordan batterier og bil blir påvirket når det er vinter. Men er du ny i elbil, tar det litt tid å bli kjent med bilen. I første vintersesong kommer nedsatt rekkevidde når det er ekstra kaldt som en overraskelse på mange, sier Clementz.Mye snøMye snø i veibanen påvirker også rekkevidden, fordi rullemotstanden øker.If minner om at veihjelp er inkludert i kaskoforsikringen hos de fleste forsikringsselskaper, og at egenandelen ved redning som regel er på rundt 500 kroner.