Nordnet mener aksjer er bedre enn bolig

Analyse avliver «sannheten» om bolig og aksjer.

Boliger har gitt bedre enn avkastning enn aksjer siden årtusenskiftet, men det er unntaket, mener Nordnet i sin grundige analyse presentert i DN mandag.Ifølge analysen er dette den eneste perioden i løpet av de siste 150 årene hvor boligmarkedet har vært best.- Det er denne suksesshistorien mange nordmenn tror er «sannheten» om bolig og aksjer, og at dette er normalen man kan forvente fremover. Det er galt, sier Nordnets spareøkonom Bjørn Erik Sættem.Analysen har også inkludert leieinntektene fra en investering i bolig, noe som ifølge avisen gjør at en boliginvestering kommer vesentlig bedre ut enn i analyser som har vært gjort tidligere.Det skyldes ifølge Nordnet effekten av rentesrente.- Du blir ikke rik på verdistigningen på egen bolig i det lange løp. Det er først når du leier ut eiendommen og reinvesterer leieinntektene at du virkelig kan bli rik, sier Sættem til DN.NHH-professor Ola Grytten har ifølge avisen bidratt til analysen med både historiske data og veiledning.Grytten mener Nordnets analyse er solid, men understreker en økende usikkerhet rundt tallene tilbake i tid.