Ny rekord: Dro kortet for over 640 milliarder

Tall fra Nets og BankAxept viser at det ble satt flere nye kortrekorder i løpet av 2018.Totalt ble betalingskortene benyttet til å handle varer og tjenester for 642,4 milliarder kroner, 2,4 prosent mer enn året før.I løpet av 2018 ble kortene brukt 1,92 milliarder ganger, en økning på 3,2 prosent sammenlignet med 2017.- Fredag 21.desember ble det handlet varer og tjenester med betalingskortene for 3,94 milliarder kroner. Dette er den dagen med høyest omsetning med betalingskort noensinne. I løpet av 23. november, som handelsstanden markerer som Black Friday, ble det utført nesten 9 millioner kortkjøp. Dette gjør Black Friday til den dagen med mest kortbruk, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.I desember ble det utført nesten 174,9 millioner kortkjøp, 2,8 prosent mer enn desember 2017.I årets siste måned ble det handlet varer og tjenester for 63,6 milliarder kroner med betalingskort, en økning på 1,2 prosent sammenlignet med tilsvarende måned i fjor.I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.