Delphi er bull på Nel og Røkke

Etter et svakt 2018, har Tian Tollefsen fått en god start på 2019 med sitt Delphi Norge.Januar ble gjort opp med 5,6 prosent avkastning, mens referanseindeksen - fondsindeksen på Oslo Børs - steg 4,7 prosent.I 2018 leverte fondet minus 15,0 prosent avkastning, 12,8 prosentpoeng svakere enn referansen.Over tre år ligger Delphi Norge bak markedet, med 11,2 vs. 13,5 prosent gjennomsnittlig, årlig avkastning.Over fem år er fondet på etterskudd med 7,8 vs. 9,1 årlig snittavkastning.Tollefsen overtok forvaltningen av fondet 1. august 2017.OljerallyI sin januar-oppsummering kommer han ikke utenom innhentingen på børsene etter den svake avslutningen på fjoråret.Energi, finans og fisk viste vei på Oslo Børs, og særlig førstnevnte da oljeprisen reagerte positivt etter bevis på kraftige produksjonskutt fra OPEC.- Aksjer som faller under ESG-paraplyen (environmental, social & governance) på Oslo Børs, herunder Nel, Scatec Solar og Tomra, fikk også en kanonstart på børsåret 2019. På den negative siden finner vi shipping og telekom, skriver Tollefsen.Gapet til referanseindeksen i januar forklarer han nok en gang med energieksponeringen.- Men denne gangen med positivt fortegn. Her gjorde Aker, BW Offshore og DNO, våre største posisjoner innenfor sektoren, jobben sin. Vi hentet også en del meravkastning i sjømatsektoren, spesielt gjennom våre aksjer i Atlantic Sapphire, som fikk en god start på året, fortsetter forvalteren.Liker NelPå den motsatte siden trekker han frem telekom, med Ice Group kraftig ned etter en emisjon til kraftig rabatt.- Vår posisjon i Telenor skuffet også i forbindelse med rapporteringen for 4. kvartal. Undervekten i finans tynget også porteføljen relativt sett, legger Tollefsen til.Gjennom måneden økte Delphi Norge også eksponeringen i Nel.- Dette var en av porteføljens sterkeste bidragsytere i fjor, og aksjen bidro også godt i januar. Aksjer med en tydelig ESG-profil viser sterke trender både globalt og på Oslo Børs. Her hjemme mener vi Nel har størst potensial i 2019, skriver forvalteren videre.Ellers økte fondet eksponeringen i energisektoren gjennom måneden ved å kjøpe aksjer i Aker og Aker BP, begge på bekostning av eksponeringen mot shipping og finans.De fem største investeringene (per 31/1) i Delphi Norge er Aker (9,33 prosent), Telenor (9,06 prosent), Mowi (7,55 prosent), Schibsted B (6,08 prosent) og BW Offshore (5,27 prosent).


Les også